Guia didàctica de la Batalla de l’Ebre. Història, memòria i patrimoni.

25,00 

Autors: Rafael Sospedra-Roca, F. Xavier Hernàndez-Cardona ISBN: 978-84-232-0884-5 Núm. de col·lecció: 1 Pàgines: 200 Format: 17x24 cm

Descripció

Al cap de moltes dècades, la batalla de l’Ebre, la seva història, la seva memòria i el seu patrimoni material i immaterial continuen essent objecte d’interès.

De fet, la batalla de l’Ebre no ha acabat. Els intents de condicionar el seu passat i d’apropiar-se’n han estat constants des de tota mena de punts de vista. Els relats, els monuments, el tractament de les restes arqueològiques, els productes culturals i museogràfics… han volgut i volen donar versions diverses, no sempre congruents amb els fets. Aquesta «batalla» pel control del passat de la batalla també forma part de la seva història.

La Guia didàctica de la batalla de l’Ebre vol ser una aproximació polièdrica i científica a tot plegat, al fet històric però també al patrimoni, al paisatge i a la materialitat que va generar i que genera. El viatge en el temps que els autors hi plantegen s’organitza en tres parts: una primera que constitueix una crònica dels fets, una segona que presenta la complexitat del conflicte, i una tercera —el que fa pròpiament de guia— que proposa llocs i evidències per a articular un trajecte transtemporal, fonamentat en coneixements i emocions, que ens ajudarà a intuir i entendre un fet cabdal de la nostra història.

2a Edició

Guia didàctica de la Batalla de l’Ebre. Història, memòria i patrimoni.
25,00