L’islam a catalunya (segles viii-xii)

20,00 

Des dels inicis del segle VIII, les característiques de la forma de ser catalana es van anar afaiçonant en contacte estret amb la cultura islàmica, instal·lada en les nostres contrades.

Autor: Pere Balañà I AbadiaCol·lecció: Col·lecció Nissaga ISBN: 978-84-232-0644-5 Núm. de col·lecció: 13 Format: 17x24 cm

Descripció

Des dels inicis del segle VIII, les característiques de la forma de ser catalana es van anar afaiçonant en contacte estret amb la cultura islàmica, instal·lada en les nostres contrades. Així per tal de recuperar una part del passat dels catalans que sempre ens ha aparegut minvada –sinó ignorada-, l’obra present se situa en l’òptica dels vençuts, que vivien a la perifèria de l’extens imperi islàmic medieval. Constatarem que la seva religió condicionava quasi totes les manifestacions de la vida quotidiana i que, tanmateix, del segle VIII al XII les relacions entre musulmans i cristians no foren un enfrontament continu. I finalment, potser acabarem per admetre que en un racó del nostre tarannà actual perduren influències d’una civilització refinada i culta que no podem menystenir.

L’islam a catalunya (segles viii-xii)
20,00