El comtat de Prades i la baronia d’Entença en els temps medievals

42,00 

 

 

 

Autor: Ezequiel Gort i JuanpereCol·lecció: Obra vària ISBN: 978-84-232-0892-0 Pàgines: 640 Format: 17x24

Descripció

Jaume II creà, el 1324, el comtat de Prades i la baronia d’Entença, i en féu primer comte i baró el seu fill menor, l’infant Ramon Berenguer. En foren els continuadors els comtes Pere i Joan, la comtessa Joana i el comte Joan Ramon Folc.

Eren unes senyories que tenien com a precedent llunyà els territoris andalusins anteriors a la conquesta cristiana, situats entre el castell de Siurana i el riu Ebre i que s’estenien per les actuals comarques del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Priorat i la Ribera d’Ebre. El comtat i la baronia es desenvoluparen en plenitud durant els segles xiv i xv, època que tracta la present obra. Totes dues senyories evolucionaren sota el guiatge d’uns comtes i barons descendents directes del Casal de Barcelona, fins que passaren a formar part del ducat de Cardona l’any 1491.

Per primera vegada es presenta una història global del comtat de Prades i la baronia d’Entença, de la seva gent i dels seus comtes, una aportació que permet aprofundir en el coneixement d’una bona part de la Catalunya Nova en els temps medievals i que contribueix a l’equilibri territorial en el coneixement de la història del país.

Amb el suport de:

Informació addicional

Pes 2 kg
El comtat de Prades i la baronia d’Entença en els temps medievals
42,00